Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat un mesaj de felicitare Preafericitului Părinte Irineu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, la întronizarea Sa de la Pec

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE, ne informează:

Duminică, 3 octombrie 2010, are loc la Pec festivitatea de întronizare a Preafericitului Părinte Irineu, noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe. Biserica Ortodoxă Română este reprezentată de o delegație formată din Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu al Olteniei, Preasfințitul Părinte Nicodim al Episcopiei Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Părinte Daniil, Episcopul Episcopiei Daciei Felix.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat Preafericitului Părinte Irineu, Arhiepiscop de Belgrad-Karlovci și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe, următorul mesaj de felicitare:

Preafericirea Voastră, Preafericite Părinte Irineu,

Arhiepiscop de Pec, Mitropolit de Belgrad-Karlovci și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe,

preaiubit frate în Hristos Domnul și coliturghisitor,

Cu aleasă bucurie, ierarhii, clerul și credincioșii Bisericii Ortodoxe Române au primit vestea alegerii Preafericiri Voastre în înalta slujire de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Prin vrerea Preasfintei Treimi, sunteți al patruzeci și cincilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe, în șirul arhiereilor care au păstorit această Biserică și care, în decursul istoriei sale strălucite, s-a dovedit a fi rodnic ogor al Domnului pentru că a dăruit poporului sârb și Ortodoxiei multe cete de sfinți.

Suntem încredințați, Preafericirea Voastră, că veți contribui mult la apărarea și afirmarea valorilor creștine, la promovarea lucrării social filantropice a Bisericii în lumea contemporană, care se confruntă cu dificultăți și care trece printr-o acută criză economică, generată, în primul rând, de o profundă criză spirituală. În acest sens, ne amintim, cu bucurie, cuvintele, pe care Preafericirea Voastră ni le-ați adresat, în scrisoarea irenică trimisă cu prilejul alegerii în demnitatea de Patriarh. Într-adevăr, acum, cooperarea frățească a Patriarhilor Ortodocși este o necesitate stringentă, pentru ca mărturia Bisericii Ortodoxe să fie credibilă în întreaga lume, iar pacea lui Dumnezeu și iubirea frățească să biruiască ura și violența din lumea noastră atât de tulburată. Vă încredințăm că, pentru împlinirea acestei misiuni sfinte, dorim să punem iubirea frățească în Hristos ca temelie pentru o mai bună colaborare între Bisericile noastre surori, între poporul român și poporul sârb.

În aceste clipe înălțătoare, rugăm pe Hristos Domnul, Capul Bisericii și Păstorul Cel Bun (Ioan 10,11), să Vă dăruiască ajutorul Său, ca să păstoriți Biserica Ortodoxă Sârbă soră pe calea mântuirii.

Împreună cu ierarhii, clerul și credincioșii Biserici Ortodoxe Române, Vă felicităm cu aceste cuvinte: „Axios! Axios! Axios! Întru mulți ani, Preafericirea Voastră!”

Cu deosebită prețuire și dragoste frățească în Iisus Hristos,

†Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente