Preafericitul Părinte Daniel aniversează trei ani de la întronizarea în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE, ne informează:

Joi, 30 septembrie 2010, Preafericitul Părinte Daniel aniversează trei ani de la întronizarea în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

De la orele 9.00, un sobor de ierarhi, preoți și diaconi va sluji Sfânta Liturghie în Catedrala patriarhală. După Sfânta Liturghie, de la orele 11.30, va fi oficiată slujba de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, poporului român și Preafericirii Sale în cel de-al treilea an de slujire patriarhală.

În continuare, de la orele 12.15, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, va avea loc prezentarea mesajelor de felicitare de către reprezentanții autorităților de Stat centrale și locale, precum și din partea altor instituții publice.

De la orele 13.00, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, se va desfășura un Moment aniversar în timpul căruia va fi difuzat un film documentar, realizat de către postul de televiziune TRINITAS TV al Patriarhiei Române care va prezenta în sinteză activitățile pastoral-misionare, social-filantropice și cultural-educaționale desfășurate, sub îndrumarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de Administrația patriarhală și Arhiepiscopia Bucureștilor de la 30 septembrie 2009 și până în prezent.

Vor participa ierarhi ai Sfântului Sinod, reprezentanți ai autorităților de Stat centrale și locale, personalități ale vieții publice românești, membri ai Permanențelor Consiliului Național Bisericesc și Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, clerici și mireni, care doresc să felicite pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…