Preafericitul Părinte Daniel a săvârșit o slujbă de pomenire pentru părintele Dumitru Stăniloae

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a oficiat astăzi, 3 octombrie 2008, o slujbă de pomenire pentru părintele Dumitru Stăniloae cu prilejul împlinirii a 15 ani de la trecerea sa la cele veșnice. La parastasul care s-a săvârșit la mormântul Pr. Dumitru Stăniloae din cimitirul Mănăstirii Cernica au participat: Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-Vicar Patriarhal, obștea Mănăstirii Cernica și părinții profesori participanți, în această perioadă, la lucrările Comisiei Române de Istorie și Studiu al Creștinismului.

Considerat unul din cei mai importanți teologi ai secolului al XX-lea, numit și „teologul dragostei creștine”, părintele Dumitru Stăniloae s-a născut la data de 16 noiembrie 1903, în localitatea Vlădeni, din județul Brașov. A urmat cursurile Facultății de Litere din București și a fost, printre altele, doctor în teologie, Doctor Honoris Causa al Universității din București și membru titular al Academiei Române. A urmat specializări la Atena, Munchen, Paris, Berlin și Constantinopol.

Opera teologică a Pr. Dumitru Stăniloae cuprinde 90 de cărți, 30 de traduceri, 275 de articole teologice, 22 de recenzii, 35 de cuvântări comemorative, 475 de articole de ziar și 17 interviuri. Din anul 1946 a tradus din scrierile Sfinților Părinți, punând bazele unei literaturi filocalice în limba română.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente