Preafericitul Părinte Daniel a participat la Vecernia oficiată la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din cartierul bucureștean Mihai Bravu

Printre cele 17 biserici bucureștene aflate sub ocrotirea Sfintei Cuvioase Parascheva se află și cea din cartierul Mihai Bravu. Această biserică parohială a fost neîncăpătoare pentru sutele de credincioși veniți, aseară, 13 octombrie, la slujba Vecerniei dedicată ocrotitoarei acestui sfânt locaș, informează Radio TRINITAS.

În mijlocul credincioșilor a fost prezent Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a rostit, la final, un cuvânt de învățătură. Preafericirea Sa a evidențiat, cu acest prilej, viața și calitățile care i-au adus Sfintei Parascheva darul sfințeniei și venerare în întreg spațiul creștin-ortodox. Este o mare minune cum această sfântă, care a trăit doar 27 de ani, a putut influența evlavia multor popoare, a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Tot cu acest prilej, Preafericitul Părinte Daniel a oferit, ca dar, bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din cartierul Mihai Bravu o cruce de binecuvântare, precum și un exemplar al ediției jubiliare a Bibliei din anul 2008.

La rândul său, părintele paroh Cristian Popa a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh pentru prezența în mijlocul credincioșilor pe care îi păstorește și a invocat ajutorul Sfintei Parascheva, revărsat din belșug asupra acestei biserici.

Comentarii Facebook


Știri recente