Preafericitul Părinte Daniel a oficiat astăzi Sfânta Liturghie la Catedrala patriarhală

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe, a oficiat astăzi, 4 octombrie, Sfânta Liturghie la Catedrala patriarhală, informează Radio TRINITAS.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți la Sfânta Liturghie, referindu-se la pericopa evanghelică a celei de-a XIX-a Duminici după Rusalii (Luca 6, 31-36), Preafericitul Părinte Daniel a evidențiat importanța poruncii Mântuitorului Hristos de a-i iubi pe vrăjmași. Preafericirea Sa a subliniat că nu putem să-i iubim pe vrăjmașii noștri fără ajutorul lui Dumnezeu, cerut prin rugăciune.

La finalul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a anunțat că în perioada 24-29 octombrie 2009, cu prilejul hramului Catedralei patriarhale, vor fi aduse în Capitală o parte din moaștele Sfântului Vasile cel Mare de către o delegație a Sfântului Sinod al Bisericii Greciei, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ierotheos de Limnos. De asemenea, vor fi aduse o parte din moaștele Sfântului Grigorie de Nazians, prietenul Sfântului Vasile cel Mare, ca dar oferit de Arhiepiscopia de Viena, Austria și o parte din moaștele Sfântului Grigorie de Nyssa, fratele Sfântului Vasile cel Mare, moaște care se află în prezent la Biserica Domnița Bălașa din București.

Comentarii Facebook


Știri recente