Preafericitul Părinte Daniel a inaugurat Centrul Social-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a participat ieri, 27 septembrie, la inaugurarea Centrului Social-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”. La eveniment au mai fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal, și Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, precum și membri ai Administrației Patriarhale.

Preafericirea sa a menționat că inițiativa acestui Centru ‘continuă tradiția de a îmbina Liturghia cu filantropia, cultul cu cultura, opera duhovnicească cu opera socială, rugăciunea cu milostenia, credința ortodoxă cu fapta cea bună’.

Centrul Social-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” va funcționa în incinta Mănăstirii Cernica. Tot ieri au fost sfințite dormitoarele și sala de mese.

Centrul social-cultural „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”, singurul așezământ de acest fel din Arhiepiscopia Bucureștilor care este situat în afara Capitalei, va desfășura activități social-caritabile, pastoral-educative și cultural-misionare, precum și activități de primire a pelerinilor.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente