Preafericitul Părinte Daniel a fost astăzi prezent în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfântul Ilie” – Rahova

Biserica „Sfântul Ilie” – Rahova din Capitală a devenit astăzi, 19 iulie, neîncăpătoare. Sute de credincioși au venit de la primele ore ale dimineții pentru a participa la Sfânta Liturghie și pentru a asculta cuvântul de învățătură al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Evanghelia Duminicii a VI-a după Rusalii (Matei 9, 1-8).

„Evanghelia ne învață că trebuie să ne îngrijim mai întâi de sănătatea sufletului, pentru că păcatul este boala sufletului” a observat Preafericirea Sa. De asemenea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a subliniat că sufletul bolnav poate aduce boală și trupului. De aceea, pentru creștini are prioritate sănătatea sufletească, iar vindecarea de păcat este dăruită prin Taina Spovedaniei, prin Taina Euharistiei și prin Taina Sfântului Maslu. Însă, de multe ori boala și suferința nu sunt produse de păcat, ci au ca scop prevenirea păcatului sau încercarea credinței în Dumnezeu (Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – fragment, 1).

În același timp, lectura evanghelică ne arătă și că „noi trebuie să ne îngrijim de sănătatea și de mântuirea celorlalți”. De aceea, în Biserică s-a dezvoltat o întreagă tradiție social-filantropică. Preafericitului Părinte Daniel a evidențiat și că vindecarea dăruită slăbănogului de Mântuitorul pentru credința celor milostivi, sensibili la suferința semenilor, este o icoană a Bisericii, în care suntem chemați să ne rugăm unii pentru alții și să arătăm compasiune unii altora (Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – fragment, 2).

La finalul Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dăruit Părintelui Paroh Mihai Hau, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, noua ediție a crucii patriarhale, o cruce pentru sfânta masă și ultima ediție a Liturghierului.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente