Preafericitul Părinte Daniel a continuat în această seară, la Tulcea, vizita canonică în Mitropolia Munteniei și Dobrogei

În această seară a fost sfințită biserica cu hramul Sfânta Treime din Tulcea, informează TRINITAS TV. Slujba a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, fiind unul dintre evenimentele înscrise pe agenda vizitei pe care Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române o întreprinde în Mitropolia Munteniei și Dobrogei.

Tot în această seară a avut loc proclamarea locală în Episcopia Tulcii a canonizării Sfântului Ierarh Iachint. Ceremonia, care a fost oficiată tot de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a avut loc pe un podium special amenajat în fața aceluiași lăcaș de cult.

Mâine, în ultima zi a vizitei, Patriarhul României va participa la deschiderea oficială a sesiunii de comunicări cu tema „Creștinismul românesc și organizarea bisericească în sec. XIII-XIV”. Evenimentul, organizat de Comisia Română de Istorie și Studiu al Creștinismului, va avea loc la Așezământul eparhial „Sfântul Pantelimon”, din stațiunea Lacul Sărat, județul Brăila.

Comentarii Facebook


Știri recente