Prea Sfintitul Ioachim al Husilor implineste astazi, 12 martie 2003, 77 de ani

Prea Sfintitul Ioachim s-a nascut in localitatea Magiresti, jud. Bacau, purtand din botez numele de Ioan. A absolvit Seminarul Teologic ‘Sfantul Gheorghe’ din Roman in anul 1946. Facultatea de Teologie a inceput-o la Suceava, si a terminat-o la Institutul Teologic Universitar din Cluj in anul 1950. A fost mai intai preot de mir in mai multe parohii din judetul Bacau, detinand si functiile de secretar protopopesc la Moinesti, deputat eparhial, presedinte al Consistoriului Eparhial al Episcopiei Romanului si Husilor, iar intre 1978-1985 a indeplinit functia de vicar administrativ al acestei eparhii. A intrat in monahism la Manastirea Neamt la 17 octombrie 1985, cand a fost tuns in monahism cu numele de ‘Ioachim’, iar la data de 24 noiembrie acelasi an a fost hirotonit si instalat ca arhiereu-vicar pentru Episcopia Romanului si Husilor, cu titlul de ‘Vasluianul’.

La 4 iulie 1996 a fost ales Episcop al Husilor, fiind inscaunat la 15 septembrie acelasi an, slujba de inscaunare fiind prezidata de Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Prea Sfintitul Episcop Ioachim a implinit 51 de ani de activitate preoteasca din care 18 ani de activitate arhiereasca, cadru in care Prea Sfintia Sa s-a afirmat in activitatile culturale, pastoral-misionare, administrative si economice, atat ca arhiereu vicar al Episcopiei Romanului si Husilor, cat si ca episcop titular al Episcopiei Husilor, incepand din anul 1996. Prea Sfintia Sa a depus o deosebita activitate pe taram bisericesc si national pentru apararea dreptei credinte si pastrarea identitatii neamului romanesc.

Sa traiti intru Multi si Fericiti Ani Prea Sfintite Parinte Ioachim, Episcop al Husilor!

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…