Prea Sfintitul Dr. Casian Craciun, de 10 ani in fruntea Eparhiei Dunarii de Jos

Clericii si mirenii din judetele Galati si Braila au sarbatorit, astazi, zece ani de cind Prea Sfintitul dr. Casian Craciun pastoreste sufletele credinciosilor din Episcopia Dunarii de Jos. Gratie activitatii inaltului ierarh, eparhia se poate mandri cu peste o suta de biserici noi si alte cateva zeci refacute, opt cantine sociale, cinci cabinete medicale, gradinite si asezamantul filantropic de fete orfane ”Sf. Vasile cel Mare” din Galati.

In scolile episcopiei peste 800 de tineri s-au format ca preoti, iar alte cateva sute predau religia in scoli si licee de stat. La sarbatorirea a zece ani de slujire ca arhipastor al Dunarii de Jos, PS Casian Craciun a declarat, ca toate aceste realizari nu se puteau face decat cu sprijinul autoritatilor locale, a tuturor institutiilor de interes public si privat, dar mai ales cu sprijinul enoriasilor, ”care au gasit in biserica sprijinul pentru cele bune, speranta de mai bine si crezul in Dumnezeu. Fara credinta si speranta oamenii nu ar fi putut face fata vicisitudinilor vremii, dar mai ales nu ar fi vorbit prin faptele lor demne de toata lauda”.

Cu ocazia acestui fericit eveniment, postul de Radio Trinitas doreste Prea Sfintitului Casian Craciun ca bunul Dumnezeu sa il pazeasca in pace, cinstit, sanatos, in pace, drept invatand cuvantul adevarului Sau. sa ne traiti intru multi ani, Prea Sfintite Parinte.

Comentarii Facebook


Știri recente