Prea Fericitul Petros al VII-lea, Papa si Patriarh al Alexandriei si a toata Africa vine maine in Romania

Prea Fericitul Petros al VII-lea, Papa si Patriarh al Alexandriei si a toata Africa vine maine in Romania la invitatia Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist.

Distinsul oaspete va sosi in Romania pe Aeroportul International Bucuresti-Otopeni, vineri, 5 septembrie, ora 14.15 si va face o declaratie de presa in salonul oficial al aeroportului. Primirea oficiala in Catedrala Patriarhala va avea loc de la ora 15.30, in prezenta unor reprezentanti ai autoritatilor de stat si locale, membri ai Corpului Diplomatic, preoti, monahi si credinciosi. Intre 8 si 10 septembrie cei doi inalti ierarhi vor vizita Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului la invitatia Prea Sfintitului Episcop Justinian. Vizita include doua momente liturgice importante de mare importanta. Duminica, 7 septembrie, ei vor sfinti noua biserica a Manastirii Recea din judetul Mures.

Pe 8 septembrie – de sarbatoarea Nasterii Maicii

Domnului – va fi oficiata Sfanta Liturghie in mijlocul credinciosilor maramureseni adunati la hramul bisericii din Rozavlea. In ziua urmatoare, la aniversarea a 30 de ani de arhierie ai Prea Sfintitului Justinian Chira, cei doi patriarhi, impreuna cu soborul ierarhilor din Transilvania si cu membrii delegatiilor, vor sfinti biserica de la

demisolul Catedralei episcopale de pe Bulevardul Unirii.

Prea Fericitul Petros al VII-lea, Papa si Patriarh al Alexandriei si a toata Africa si Prea Fericitul Parinte Teoctist vor participa de asemenea la proclamarea canonizarii Sfantului Iosif Marturisitorul din Maramures. In aceeasi zi, in cadrul unei ceremonii la primaria municipiului, Prea Fericitului Patriarh Teoctist si Prea Fericitul Parinte Petros VII vor primi titlul de ‘Cetatean de Onoare’ al orasului Baia Mare. Vizita va cuprinde si popasuri la manastirile Barsana, Sapanta si Rohia, la Catedrala din Sighet, Memorialul victimelor comunismului, biserica noua din Baiut, un popas la Targu Lapus, cateva biserici din Baia Mare si, la catedrala noua din Negresti-Oas.

Prea Fericitul Petros al VII-lea se va afla in Romania pana pe 11 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente