Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va implini luni, 7 februarie, venerabila varsta de 90 de ani

Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va implini luni, 7 februarie, venerabila varsta de 90 de ani. Aniversarea Prea fericitului Parinte Patriarh va fi marcata la Bucuresti in prezenta reprezentantilor Sfintului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si a numerosi ierarhi si personalitati culturale din intreaga tara. De asemenea, tot luni vor fi lansate carti si CD-uri dedicate Prea Fericitului Patriarh Teoctist, dupa cum a mentionat corespondentul Radio Trinitas , Parintele Visarion Alexa: ‘Manifestarile, chiar daca se pregatesc in liniste vor fi cit se poate de fastuase. Ca si in ceilalti ani, Prea Fericitul Patrairh Teoctist n-a invitat pe nimeni oficial, deoarece asa cum n-ea obisnuit Prea Fericirea Sa doreste sa-si serbeze linistea in liniste si fara multa zarva. Insa in acest an, la implinirea venerabilei virste de 90 de ani, vor fi multi invitati care sa-l felicite. Sint asteptati foarte multi membri ai Sfintului Sinod, episcopi si mitropoliti, dar si personalitati culturale si politice’.

Unul din CD-urile care se va lansa luni va fi cel care prezinta viata Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, descrisa chiar de Prea Fericirea Sa, precum si de o serie de personalitati care l-au cunoscut.

Cu prilejul aniversarii zilei de nastere a PF Teoctist, in dimineata zilei de luni vor fi oficiate slujba Sfintei Liturghii si o slujba de Te Deum. La amiaza, in jurul orei 13, la Palatul Patriarhal va avea loc o receptie, unde invitatii il vor felicita pe PF Parinte Patriarh Teoctist. Sint asteptati sa-l felicite toti cei care doresc sa faca acest lucru deoarece cuvintul Prea Fericirii Sale este ‘Daca cineva tine la mine, daca cineva ma pretuieste, nu asteapta invitatia mea’.

Comentarii Facebook


Știri recente