Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist va vizita Germania in perioada 8-14 mai 2003

In perioada 8-14 mai 2003, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist, insotit de o delegatie a Bisericii Ortodoxe Romane, din care face parte si Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, efectueaza o vizita oficiala in Germania.

Parintele Patriarh Teoctist se va intalni cu inalti prelati ai Bisericilor Catolice si Evanghelice, cu reprezentanti ai Forumului Ecumenic din Bavaria, cu profesori si studenti ai Universitatii din Munchen, unde va sustine o conferinta pe tema ecumenismului contemporan, si ai Institutului pentru Bisericile Orientale din Regensburg.

Momentul central al vizitei il constituie hirotonia Parintelui Arhimandrit Sofian Patrunjel ca Episcop Vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania, Europa Centrala si de Nord. Slujba de hirotonie intru arhiereu va avea loc duminica, 11 mai a.c., in Catedrala Mitropolitana Ortodoxa Romana din Nurnberg.

La solemnitate vor participa ierarhi ai Bisericilor Ortodoxe din Europa, reprezentanti ai altor Biserici Crestine, membri clerici si mireni ai Adunarii Eparhiale a Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania, Europa Centrala si de Nord, reprezentanti ai autoritatilor locale, diplomati romani acreditati in Germania, personalitati ale vietii bisericesti si publice locale.

Programul vizitei mai cuprinde intalniri ale Parintelui Patriarh Teoctist cu Excelenta Sa Dr. Johannes Rau, Presedintele Germaniei, cu Ministrul de Interne al Bavariei, Dl. Gunther Beckstein, cu primarii generali ai oraselor Munchen si Nurnberg, Domnii Christian Ude si Ulrich Maly.

Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist va adresa un cuvant pastoral si de binecuvantare Adunarii Eparhiale a Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania, Europa Centrala si de Nord si credinciosilor ortodocsi romani din Munchen, Nurnberg si Berlin.

Comentarii Facebook


Știri recente