Prea Fericitul parinte Patriarh Teoctist implineste miine 90 de ani de viata

Prea Fericitul parinte Patriarh Teoctist implineste miine 90 de ani de viata. La implinirea acestei venerabile virste, Intiistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane isi aminteste adesea de inaintasi, pe care ii are in permanenta in amintirea Prea Fericirii Sale ca modele:

‘ Sint pe de o parte in fata responsabilitatii mele; uneori stau si ma gindesc ca sint cuprins de o responsabilitate infricosatoare. Dar aceasta o atenuez si o indulcesc prin aminitirea si exemplul vietii inaintasilor mei si a celor pe care i-am cunoscut in tot acest traseu al deceniilor pe care acuma il implinesc’ marturisteste Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist.

La acest moment aniversar, IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei aminteste despre dragostea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist fata de parinti si locurile natale dar si fata de Biserica: ‘Prea Fericitul Patriarh Teoctist este in primul rind un um din popor si un om cu mare dragoste pentru popor. Totdeauna face referinta la meleagurile, la plaiurile natale botosanene unde s-a nascut, la parintii Prea Fericirii Sale, la staretii si monahii manastirilor nemtene unde a inceput viata monahala si totdeauna este bucuros sa se intilneasca cu multimea credinciosilor. Are o fata senina si un zimbet ceea ce arata ca ii iubeste foarte mult pe credinciosi. In al doilea rind Prea Fericitul Patriarh Teoctist iubeste foarte mult Biserica, biserica lui Hristos, ca institutie si ca slujitoare a poporului roman’ afirma IPS Daniel Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente