Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a sfintit ieri printre cele 158 de antimise si pe cel destinat Catedralei Mantuirii Neamului

Ultima sfintire de acest fel a avut loc in anul 1986. Prea Ferictul Teoctist a prezentat credinciosilor si antimisul destinat viitoarei Catedrale a Mantuirii Neamului, care urmeaza sa fie ridicata in Parcul Carol din Capitala. Dupa Sfinta Liturghie oficiata cu ocazia sarbatorii Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, Prea Ferictul Parinte Patriarh a evocat personalitatea domnitorului, subliniind rolul important pe care acesta l-a avut in istoria romanilor si in cadrul Bisericii Ortodoxe, fiind un aparator al crestinismului la gurile Dunarii.

La Putna, unde este inmormintat Stefan cel Mare, in jur de 2000 de credinciosi au participat la Sfanta Liturghie oficiata de Inalt Prea Sfintitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor. Inaltul ierarh a aratat ca, in perioada domniei sale, Stefan cel Mare a ctitorit 47 de biserici de ‘o frumusete si o maretie rar intalnite’ si ca in aceeasi perioada au fost realizate broderii si icoane de o valoare inestimabila.

La randul sau, staretul Manastirii Putna, Melchisedec Velnic, a anuntat ca in aceasta luna vor fi aduse la Manastirea Putna o parte o parte din odoarele luate la Muzeul de Arta din Bucuresti.

Comentarii Facebook


Știri recente