Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a anuntat inceperea lucrarilor la Catedrala Neamului in Parcul Carol din Bucuresti

La intalnirea de la Ateneul Roman, din 2 septembrie, dedicata implinirii a 25 de ani de pontificat al Papei Ioan Paul al II-lea, pusa sub genericul ‘O punte intre Orient si Occident’, Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a anuntat in finalul interventiei sale inceperea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului in Parcul Carol. Discursul Patriarhului Teoctist a urmat dupa cel al presedintelui Ion Iliescu, care a elogiat activitatea Intaistatatorului ortodox, la intrarea ‘intr-o noua era a istoriei universale, era refacerii unitatii crestine’. Intre discursul presedintelui Iliescu si cel al Patriarhului Teoctist, maestrul italian Stelvio Cipriani a cantat o compozitie dedicata inaltului ierarh ortodox si papei.

Prin anuntarea in finalul discursului sau a inceperii lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului in Parcul Carol, din Bucuresti, se pare ca Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist pune capat definitiv unei nedorite peregrinari a proiectatului monument ortodox, care a durat ani multi si plini de neplacute surprize.

Comentarii Facebook


Știri recente