Prăznuirea Soborului Sf. Ioan Botezătorul în protopopiatul Oravița

Biserica istorică, cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Oravița Montană a primit ieri, 7 ianuarie a.c., vizita Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, la praznicul Sf. Ioan Botezătorul. Cu acest prilej Întâistătătorul Eparhiei Caransebeșului a săvârșit dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia a ținut și cuvenitul cuvânt de învățătură, referitor la viața, activitatea profetică și importanța propovăduirii botezului pocăinței al Sf. Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului.

În cadrul Sf. Liturghii, o parte din credincioși s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului, în încheiere toți cei prezenți primind iconițe și daruri din partea Preasfinției Sale. Praznicul preoților și credincioșilor din Oravița Montană a luat sfârșit prin participarea la agapa frățească oferită cu acest fericit prilej.

În după-amiaza aceleiași zile, Ierarhul a vizitat canonic parohia ‘Sf. Prooroc Ilie Tezviteanu’ din Oravița Română. Vizita în protopopiatul Oravița a continuat la parohia Ciclova Montană, unde Preasfinția Sa împreună cu preotul paroh a cercetat stadiul lucrărilor de consolidare a monumentalei biserici parohiale din localitate. În încheierea zilei, Ierarhul a cercetat canonic obștea monahală de la mănăstirea ‘Acoperământul Maicii Domnului’, Călugăra, unde a luat cunoștință de stadiul lucrărilor de restaurare a exteriorului bisericii și a ansamblului monahal, ținând seama că în acest an se împlinesc 150 de ani de la ctitorirea mănăstirii, aniversare care va fi punctată prin organizarea de activități culturale la acest așezământ monahal. Totodată Preasfinția Sa a cercetat și viețuitorii mănăstirii, binecuvântându-i și îndemnândui-i la rugăciune, statornicie și ascultare.

Vizita Preasfințitului Părinte Episcop Lucian în parohiile amintite din protopopiatul Oravița a avut ca scop cercetarea vieții duhovnicești și administrativ gospodărești a parohiilor și mănăstirii aflate în extremitatea sud-vestică a Episcopiei Caransebeșului.

Biroul de presă al Episcopiei Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente