Prăznuirea Sfinților Trei Ierarhi la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Timotei Seviciu, și-a sărbătorit hramul cu odată cu praznicul Sfinților Trei Ierarhi – ocrotitorii școlilor teologice, în data de 30 ianuarie 2009.

Sărbătorirea hramului a început cu lauda liturgică, prin săvârșirea slujbei Utreniei urmată de Sfânta Liturghie, în Vechea Catedrală episcopală arădeană, cu hramul „Sf. Ioan Botezătorul”. În mijlocul părinților și profesorilor teologi, a studenților și a credincioșilor adunați la rugăciune s-a aflat și Întâistătătorul Eparhiei, Preasfințitul Timotei. La momentul cuvenit, a hirotonit în preot pe Diac. Lect. univ. drd. Lucian Farcașiu, titularul disciplinei de Teologie Liturgică de la Facultatea de Teologie din Arad, pe seama Capelei Facultății. De asemenea a hirotonit în diacon pe teologul și profesorul de religie Radu Scânteie, absolvent al școlii teologice arădene, pentru nevoile pastorale din județul Hunedoara. Preasfinția Sa a rostit și un bogat cuvânt de învățătură scoțând în evidență nevoia păstrării unității de credință, după modelul sfinților prăznuiți.

Omagierea a continuat cu o conferință susținută în Aula Facultății de către Pr. Lect. univ. drd. Filip Albu. A fost prezentată tema: „Sf. Vasile cel Mare, Propovăduitorul cuvântului lui Dumnezeu”, enumerându-se câteva accente valabile și necesare a fi luate în seamă și astăzi de către slujitorii amvoanelor. Partea teoretică a fost completată de o aplicație practică, prin studierea Omiliei I-a – Despre Post – a Sf. Vasile cel Mare și lectura unor pasaje din această scriere.

Manifestarea s-a încheiat cu susținerea unui concert în interpretarea corului Facultății, dirijat de Conf. univ. dr. Mircea Buta.

Sursa: Episcopia Aradului, Ienopolei Hălmagiului și Hunedoarei

Comentarii Facebook


Știri recente