Prăznuirea Sfinților Brâncoveni în Episcopia Slatinei

Sâmbătă, 16 august a.c., începând cu orele 9.00, la Mănăstirea Brâncoveni, se va oficia Sfânta Liturghie cu ocazia prăznuirii Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, ocrotitorul Episcopiei Slatinei. După Sfânta Liturghie se va săvârși slujba parastasului pentru părinții Sfântului, înmormântați în biserica mare a mănăstirii. Alături de Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei, se vor afla și alți ierarhi, din eparhiile învecinate, reprezentanți ai autorităților locale, preoți și credincioși din întreaga eparhie.

Manifestările legate de această sărbătoare vor continua în municipiul Slatina, unde, la Podul Olt, la orele 16.30, va avea loc festivitatea de inaugurare a Bulevardului ” Sfântul Constantin Brâncoveanu”.

Începând cu orele 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Municipiul Slatina va avea loc o sesiune de comunicări și un concert în cinstea Sfinților Martiri Brâncoveni susținut de Corala ” Voces Domini”, corul de maici al Mănăstirii Brâncoveni și Grupul Psaltic ” Sfântul Constantin Brâncoveanu” al Episcopiei Slatinei.

Biroul de Presă al Episcopiei Slatinei

Comentarii Facebook


Știri recente