Prăznuirea Sfintei Parascheva în Episcopia Tulcii

Ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva are și pentru credincioșii ortodocși din Episcopia Tulcii o semnificație deosebită.

Douăsprezece lăcașuri de închinare și două mănăstiri o au ca ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, iar evlavia credincioșilor față de ea este din an în an tot mai mare.

Și în acest an în bisericile închinate ei au avut loc slujbe de hram urmate de acțiuni filantropice și de ajutoare față de persoanele aflate în nevoi.

Preasfinția Sa Visarion episcopul Tulcii a poposit în ajunul sărbătorii la biserica cu hramul Cuvioasa Parascheva din parohia Malcoci, prot. Tulcea unde a săvârșit Slujba Vecerniei cu Litie urmată de un cuvânt de învățătură creștinească, după cum ne informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

Bucuria credincioșilor a fost sporită și de aducerea de la Mănăstirea Halmyris a moaștelor Sfinților Mucenici Epictet și Astion, cei mai vechi sfinți martiri cunoscuți în România ( + 290).

În ziua de 14 octombrie a.c. Preasfinția Sa s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Niculițel săvârșind Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul „Cuvioasa Parascheva” hirotonind și un preot, apoi săvârșind și o slujbă de pomenire pentru ctitorii, binefăcătorii și preoții slujitori ai acestei vechi biserici construite în secolul al XIX -lea, pe locul unui alt străvechi locaș de închinare.

În aceeași zi seara Preasfinția Sa a săvârșit slujba Vecerniei și a Acatistului Cuvioasei Parascheva în biserica „Cuvioasa Parascheva” din parohia Ceamurlia de Jos, prot. Babadag, vorbindu-le credincioșilor prezenți despre viața cuvioasei ca și de exemplul pe care aceasta îl oferă creștinilor de astăzi.

Astfel credincioșii tulceni au cinstit-o așa cum se cuvine pe Cuvioasa Parascheva care este ocrotitoarea Moldovei dar și a întregii Românii și implicit a Dobrogei de Nord.

Comentarii Facebook


Știri recente