Prăznuirea Sfântului Siluan Athonitul în eparhia Alba Iuliei

Mâine, 24 septembrie a.c., Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Siluan Athonitul ( 1866 – 1938) – dascăl apostolic și profetic al Bisericii din secolul XX.

Slujbe speciale se vor oficia în eparhia Alba Iuliei la Mănăstirea de la Cut, care are hramul Sf. Siluan, unde va fi prezent mâine și Înaltpreasfințitul Andrei, arhiepiscopul Alba Iuliei. În această seară, slujba Privegherii va începe la ora 20.00 și va cuprinde Vecernia mare cu Litia și Utrenia, iar mâine dimineață de la ora 8.00 se va oficia slujba Aghiazmei, urmată de Acatistul Cuviosului Siluan și apoi Sfânta Liturghie arhierească. În municipiul Alba Iulia se află două părticele din moaștele Cuviosului Siluan: la Catedrala Reîntregirii, unde s-a oficiat slujba Vecerniei, de la ora 18.00, iar mâine dimineață de la 7.00 se va săvârși Utrenia și Sfânta Liturghie. O altă părticică din moaștele Sfântului Siluan se găsește în Biserica Memorială Mihai Viteazul din Alba Iulia unde în această seară s-a săvârșit slujba Privegherii, începând cu ora 18.00. În timpul slujbei au fost scoase spre închinare moaștele cuviosului Siluan, moaște primite în 2006 de la Sfântul Munte Athos. Și la mănăstirea Lupșa va fi slujbă de Priveghere, care va începe la ora 22.00. Sfântul Siluan va mai fi cinstit cu slujbe speciale la Mănăstirea Sfântul Ilie Tesviteanul din Albac și la mănăstirea Buna Vestire din Cheile Cibului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…