Prăznuirea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava

Suceava își cinstește în aceste zile ocrotitorul, pe Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou. Catedrala arhiepiscopală a devenit, astăzi, 2 iunie 2012, neîncăpătoare pentru numărul impresionant de suceveni care au asistat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, informează TRINITAS TV.

„Acest om nu cu multă învățătură sau bogăție pământească, dar cu multă și adâncă trăire creștinească pentru că așa a fost învățat de tata și de mama. Înainte de a merge la școală, unde învățăm Religia, tata și mama ne învață cum să ne facem semnul Sfintei Cruci. Ne spune ce este bine și ce este rău”, a spus în cuvântul de învățătură ÎPS Părinte Pimen.

Credincioșii s-au deplasat apoi în procesiune până la izvorul Sfântului Ioan cel Nou, unde a fost săvârșită slujba Aghesmei mici.

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou ocrotesc Moldova de 6oo de ani, din anul 1950 Sfântul Sinod generalizând prăznuirea mucenicului în întreaga Biserică Ortodoxă Română, la 2 iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente