Prăznuirea Sfântului Ierarh Pahomie de la Gledin la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin va fi cinstit în mod deosebit mâine, 14 aprilie, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

Slujba va începe dimineață cu acatistul Sfântului, urmat de Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Mai multe informații cu privire la viața sfântului, cât și informații privitoare la programul de mâine a oferit Părintele Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului: „Sfântul Pahomie de la Gledin are parte de o cinstire deosebită în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și pentru faptul că acest ierarh este unul din cei patru ierarhi canonizați de Sfântul Sinod al Bisericii noastre care de-a lungul timpului au activat ca ierarhi pe scaunul vlădicesc al acestei străvechi Arhiepiscopii. Pe lângă slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Arhiepiscopală ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’ din Roman credincioșii vor mai putea participa la slujba Acatistului, precum și la celelalte slujbe ce vor încununa ziua de prăznuire a Sfântului Pahomie de la Gledin”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente