Praznuirea Sfantului Ierarh Grigorie Dascalu

Biserica Ortodoxa il praznuieste maine pe Sfântul Ierarh Grigorie Dascălu, Mitropolitul Țării Românești. Născut la București în 1765, Sfantul Grigorie Dascălu s-a călugărit la Mănăstirea Neamt si a fost ucenicul Sfântului Paisie Velicicovschi.

În 1823, Sfântul Grigorie a fost ales mitropolit al Țării Românești. In timpul pastoririi sale s-au deschis numeroase scoli teologice, iar Catedrala Mitropolitana din București a fost restaurata. Sfântul Grigorie s-a îngrijit de traducerea și tipărirea în limba româna a Vieților Sfinților.

Pentru viața și activitatea sa, în octombrie 2005, la propunerea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, Sfântul Grigorie a fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Grigorie Dascălu se află în biserica Mănăstirii Căldărușani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…