Praznicul Sfinților Trei Ierarhi în Episcopia Giurgiului

În ziua de 30 ianuarie a.c., când Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinții Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în Paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi și Sf. Ioan Valahul” de la Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul’ din Giurgiu. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a dăruit Seminarului Teologic o icoană a Sfinților Trei Ierarhi – ocrotitorii școlilor teologice.

În cuvântul de învățătură adresat elevilor seminariști, Preasfințitul Ambrozie a vorbit despre importanța Sfinților Trei Ierarhi în Biserica Ortodoxă precum și de faptul că anul 2009 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca an comemorativ – jubiliar dedicat Sfântului Vasile cel Mare și tuturor Părintilor Capadocieni. La final i-a îndemnat pe tinerii seminariști să aibă ca pildă în pregătirea lor teologică pe cei trei sfinți care, prin viața și scrierile lor, au devenit cunoscuți și apreciați în întreaga lume creștină, devenind modele de urmat pentru tinerii creștini dornici de a-și împodobi sufletul cu alese virtuți creștine și de a-și îmbogăți mintea cu cele mai folositoare învățături, atât în domeniul științelor teologice, cât și în domeniul științelor laice.

La eveniment au participat doamna Prof. Dr. Florentina Simion, Inspector General al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, doamna Inspector de specialitate Prof. Carmen Mușat, precum și cadre didactice de la Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul’ din Giurgiu.

Biroul de Presă al Episcopiei Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente