Praznicul Rusaliilor la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin

Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin a devenit neîncăpător în Duminica Pogorârii Sfântului Duh, sute de credincioși severineni venind dis-de-dimineață pentru a participa la Sfânta Liturghie Arhierească unită cu Vecernia plecării genunchilor, săvârșită de către Întâistătătorul Eparhiei, Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

În ziua Praznicului Rusaliilor, credincioșii au dus la casele lor tradiționalele frunze de nuc, de tei binecuvântate prin rugăciunile speciale rostite de arhipăstorul mehedințean și preoții slujitori. Acestea reprezintă pe Duhul Sfânt Care S-a pogorât la Cincizecime în chip de limbi de foc peste Sfinții Apostoli.

Ambianța duhovnicească și comuniunea euharistică de la Sfânta Liturghie au fost întregite prin participarea soborului de preoți și diaconi ai Catedralei Episcopale, coliturghisitori cu Părintele Episcop, precum și de mulțimea credincioșilor care, la momentul potrivit, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos.

După Vecernia plecării genunchilor a avut loc festivitatea de premiere a elevilor cu bune rezultate la Olimpiada de Religie (Cult Ortodox ) faza județeană și a câștigătorilor concursului „Ucenicii credinței”, informează episcopiaseverinului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente