Praznicul Nașterii Maicii Domnului în Parohia Timișoara-Calea Lugojului

De praznicul Nașterii Maicii Domnului, credincioșii Parohiei Timișoara-Calea Lugojului, din Protopopiatul Timișoara II, au îmbrăcat haine de sărbătoare. Ei au cinstit-o așa cum se cuvine pe Maica Domnului, ocrotitoarea sfântului lor lăcaș.

După cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat, cu prilejul sărbătoririi hramului bisericii, a fost prezent în mijlocul credincioșilor Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Ierarhul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, condus de pr. Ioan Mircea Toie, parohul bisericii.

În cuvântul de învățătură rostit, pr. paroh Ioan Mircea Toie a reliefat importanța marelui praznic al Nașterii Maicii Domnului, arătând că acesta reprezintă un eveniment covârșitor în opera de mântuire a neamului omenesc.

‘Sărbătoarea de astăzi să fie o naștere a noastră, a tuturor, o reînnoire a vieții noastre și, nădăjduind în mijlocirea și ajutorul Maicii Domnului, să dobândim Împărăția lui Dumnezeu, deschisă nouă prin Nașterea Pururea Fecioarei Maria’, a menționat pr. Ioan Mircea Toie.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a transmis tuturor celor prezenți binecuvântarea și purtarea de grijă a Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, precum și îndemnul de a fi în permanență încredințați de ocrotirea și grabnicul ajutor al Maicii Domnului, cea prin care ‘s-a lucrat mântuirea lumii”.

Parohia Timișoara-Calea Lugojului cuprinde 2.015 familii cu 4.000 de credincioși și îi are ca slujitori pe pr. paroh Ioan Mircea Toie și pr. Horia Țăru.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…