Praznicul Nașterii Domnului sărbătorit la Catedrala din Galați

La Catedrala Episcopală din Galați, Sfânta Liturghie prilejuită de praznicul Nașterii Domnului a fost săvârșită de un sobor de slujitori avându-l în frunte pe Preasfințitul Episcop Casian, alături de care a liturghisit Înaltpreasfințitul Timotei, Mitropolit de Vostra. La slujbă au participat peste 1000 de credincioși gălățeni, care au avut prilejul de a-l cunoaște pe înaltul ierarh aparținând canonic de Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului, aflat într-o vizită frățească în Episcopia Dunării de Jos, la invitația ierarhului locului.

Cu acest prilej Preasfințitul Părinte Casian a vorbit despre marea taină a înscrierii Fiului Dumnezeu în istorie, ca cetățean al Imperiului Roman, dând astfel tuturor oamenilor șansa înscrierii ca cetățeni ai veșniciei, prin comuniune cu Dumnezeu și dragoste jertfelnică față de aproapele. De asemenea, ierarhul Dunării de Jos a subliniat tainica și sfântă legătură dintre copii și dumnezeiescul Prunc de la Betleem vegheat de Sfânta Sa Maică, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Preasfinția Sa i-a îndemnat pe toți cei prezenți „să respecte, să cinstească și să ajute copiii de astăzi, începând cu cei din propria familie și continuând cu cei care din diferite pricini nu pot să se bucure de cei apro¬piați ori de propriii părinți”.

La finalul slujbei, Preasfințitul Casian i-a oferit Înaltpreasfințitului Timotei de Vostra cel mai înalt ordin eparhial: „Crucea Sfântului Apostol Andrei”, în semn de prețuire și cinstire, ca ierarh al Patriarhiei de Ierusalim, al cărui întâistătător a fost și Sfântul Sofronie (sec.VII), ale cărui moaște au fost aduse cu o lună în urmă în Episcopia Dunării de Jos.

Biroul de Presă și Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…