Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala din Caransebeș

Sărbătoarea Nașterii Domnului a fost trăită cu mare bucurie de credincioșii din Caransebeș, aceștia participând într-un număr foarte mare la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, în Catedrala episcopală cu hramurile ‘Învierea Domnului’ și ‘Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul’ alături de un sobor de preoți și diaconi, membri ai Permanenței Consiliului eparhial, informează „Ziarul Lumina”.

La Sfânta Liturghie au participat un număr impresionant de credincioși, precum și oficialități locale, răspunsurile la Sfânta Liturghie fiind date de corul ‘Gheorghe Dobreanu’ al catedralei.

La final, Preasfințitul Lucian a rostit un cuvânt de învățătură, explicând importanța praznicului.

‘Se cuvine ca la acest praznic slăvit și luminat să-I mulțumim bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile pe care le-a revărsat cu îmbelșugare asupra noastră, mai ales se cuvine ca la acest praznic să-i mulțumim Tatălui Ceresc, care a binevoit la plinirea vremii să-l trimită pe unicul Său Fiu în lume, ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. Apoi, se cuvine să-i mulțumim Fiului lui Dumnezeu, Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care a primit să se nască din Fecioara Maria pentru noi și pentru a noastră mântuire. Se cuvine să-i mulțumim Preasfintei Treimi la acest praznic al Crăciunului, căci Dumnezeu Cel unul în ființă întreit în persoane a cercetat neamul omenesc și ne-a ridicat pe noi din robia păcatului și a morții, a doua persoană din sânul Preasfintei Treimi întrupându-se și om făcându-se asemenea nouă, afară de păcat. De aceea praznicul Crăciunului este pentru tot neamul creștinesc și un praznic al mulțumirii, pe care se cuvine să o aducem lui Dumnezeu’, a arătat Preasfințitul Lucian.

În a doua zi de Crăciun, la invitația Preasfințitului Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Lucian a participat la prăznuirea ocrotitorului Episcopiei Severinului și Strehaiei, Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana. Astfel, chiriarhul nostru a slujit Sfânta Liturghie arhierească alături de ierarhul locului și de Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, înconjurați de un numeros sobor de preoți și diaconi, în paraclisul Catedralei episcopale cu hramul ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ din Drobeta-Turnu Severin.

Comentarii Facebook


Știri recente