Praznicul Nașterii Domnului în penitenciarul din Torino, Italia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, în ziua de 28 decembrie 2012, bucuria Nașterii Domnului a fost purtată și în Penitenciarul „Lorusso e Cutugno” din Torino, după cum a precizat Părintele Ioan Lăpuștean.

La Sfânta Liturghie, săvârșită în această zi de preoții Gabriel Burcescu și Iustin Androne de la Parohia „Sfânta Cruce” – Torino II, au participat aproximativ 50 de deținuți ortodocși de naționalitate română. Prin bunăvoința conducerii penitenciarului, a fost posibil ca la această Sfântă Liturghie să participe împreună bărbați și femei din toate pavilioanele închisorii, situație neobișnuită, întrucât în restul anului preoții Parohiei „Sfânta Cruce” – Torino II au permisul de a săvârși Sfânta Liturghie în fiecare zi de marți doar pentru credincioșii unui singur pavilion.

După Sfânta Liturghie, preotul Iustin Androne a rostit un cuvânt de învățătură despre semnificația praznicului Nașterii Domnului, praznic prin care ne naștem din nou și suntem chemați să punem început bun vieții noastre.

Fraților din penitenciar le-au fost dăruite la sfârșit calendare și cărți de rugăciuni.

Comentarii Facebook


Știri recente