Praznicul Nașterii Domnului în penitenciarul din Torino, Italia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, în ziua de 28 decembrie 2012, bucuria Nașterii Domnului a fost purtată și în Penitenciarul „Lorusso e Cutugno” din Torino, după cum a precizat Părintele Ioan Lăpuștean.

La Sfânta Liturghie, săvârșită în această zi de preoții Gabriel Burcescu și Iustin Androne de la Parohia „Sfânta Cruce” – Torino II, au participat aproximativ 50 de deținuți ortodocși de naționalitate română. Prin bunăvoința conducerii penitenciarului, a fost posibil ca la această Sfântă Liturghie să participe împreună bărbați și femei din toate pavilioanele închisorii, situație neobișnuită, întrucât în restul anului preoții Parohiei „Sfânta Cruce” – Torino II au permisul de a săvârși Sfânta Liturghie în fiecare zi de marți doar pentru credincioșii unui singur pavilion.

După Sfânta Liturghie, preotul Iustin Androne a rostit un cuvânt de învățătură despre semnificația praznicului Nașterii Domnului, praznic prin care ne naștem din nou și suntem chemați să punem început bun vieții noastre.

Fraților din penitenciar le-au fost dăruite la sfârșit calendare și cărți de rugăciuni.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…