Praznicul Nașterii Domnului în Catedrala Episcopală din Tulcea

Cu prilejul Nașterii Domnului Preasfințitul Părinte Visarion Episcopul Tulcii a săvârșit în sobor de preoții și diaconi Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Episcopală „Sf. Nicolae”, informează Alexandru Chituță.

Preasfinția Sa a adresat credincioșilor și cuvântul pastoral, menționând: „Covârșiți de taina sfântă a Întrupării Domnului, se cade să ne preschimbăm și noi și să dobândim pruncia, nevinovăția spirituală pe care ne-a arătat-o Domnul prin pilda vieții Sale. Magii i-au adus Domnului daruri curate și scumpe ca unui Împărat. El nu ne cere de la noi astăzi nici aur, nici smirnă și nici tămâie, bine știind că mulți dintre noi nu-i putem face aceste daruri. Ne cere, în schimb, să-i dăm inima noastră cu toată credința ei curată, cu toată nădejdea ei neclintită, cu toată dragostea nefățarnică care, după cuvântul Apostolului toate le suferă, toate le crede, toate nădăjduiește, toate le rabdă și care nu cade niciodată. Anul 2012 va fi declarat ca Anul Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor tocmai pentru a sublinia grija deosebită pe care Biserica o acordă celor bolnavi și celor aflați în suferințe. Este de datoria noastră să fim solidari cu cei care suferă și pe care trebuie să-i ajutăm și cu rugăciunea și cu fapta noastră cea bună”.

În cadrul Sfintei Liturghii, s-au împărtășit cu Sfintele Taine numeroși credincioși. Corul Seminarului Teologic „Sf. Ioan Casian” care au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie au prezentat și un concert de colinde. A urmat apoi o serbare în cadrul căreia copii au primit cadouri de la Moș Crăciun.

Mâine Preasfinția Sa va săvârși Sfânta Liturghie arhierească în orașul Babadag hirotonind și un tânăr monah întru preot iar marți Preasfinția Sa se va afla în orașul Măcin unde, în biserica „Pruncilor nevinovați” va săvârși Sfânta liturghie arhierească.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…