Praznicul Învierii Domnului la Caransebeș

Și în acest an mii de credincioși au luat parte la Slujba Învierii Domnului de la Catedrala episcopală din Caransebeș. Slujba a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, Chiriarhul locului, pe treptele noii Catedrale episcopale.

Începând cu ora 00.00 credincioșii au primit lumină, după care s-au deplasat în procesiune pe străzile municipiului, potrivit tradiției locale. La întoarcerea pe esplanada din fața noii catedrale episcopale din Caransebeș, cu hramul „Învierea Domnului”, s-a continuat slujba Învierii, iar în încheiere Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a ținut un cuvânt de învățătură, prin care a făcut apel credincioșilor la pace, unitate frățească, la dragoste și înțelegere în comunitățile din care fac parte, precum și la întărirea familiei creștine.

În încheiere Preasfinția Sa a spus „Într-o societate aflată în criză morală, spirituală și materială, creștinul autentic este dator să umble în căile Domnului”, să risipească întunericul și să „lumineze tuturor celor din casă” și din lume, astfel încât să vadă toți faptele cele bune ale creștinilor activi și dinamici și să ‘slăvescă pe Tatăl Nostru Cel din ceruri”, informează Biroul de presă al Episcopiei Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente