Praznicul Întâmpinării Domnului la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a oficiat joi, 2 februarie 2012, în ziua Sărbătorii Întâmpinării Domnului, Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din municipiul Slobozia, alături de un sobor de preoț și diaconi, informează site-ul sf-esc.ro. De asemenea, la sărbătoare au mai fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale și numeroși credincioși, iar răspunsurile la strană au fost date de Corul Mănăstirii „Sfinții Voievozi”.

În această zi a fost hirotonit diacon Alexandru Marian Filip, pe seama Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia, iar preacuviosul părinte Antonie Nifon de la Mănăstirea Hagieni a primit hirotesia întru protosinghel.

La acest moment aniversar preacuviosul părinte Rafail, exarhul mănăstirilor și schiturilor din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a rostit un panegiric, în care a evidențiat activitatea Preasfinției Sale în Eparhia pe care o păstorește cu atâta grijă.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vincențiu a vorbit despre semnificațiile sărbătorii de astăzi și despre roadele duhovnicești pe care le primim de la Mântuitorul Iisus Hristos. Totodată, Preasfinția Sa a mulțumit părinților consilieri, protopopi și stareți pentru prezența la acest moment aniversar și pentru bucuria comuniunii în slujire.

La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu, pentru că ziua de 2 februarie are o însemnătate deosebită pentru comunitatea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. În acest an s-au împlinit 18 ani de când Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit hirotonia întru arhiereu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…