Praznicul Înălțării Domnului la Catedrala Episcopală din Deva

Joi, 2 iunie, de praznicul Înălțării Domnului, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a mărturisit Protos. Nestor Dinculeană, Secretar Eparhial.

În cadrul slujbei, Preasfinția Sa a hirotonit în treapta diaconiei pe tânărul teolog Goangă Nicolae, iar la finalul Sfintei Liturghii a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți, arătând însemnătatea praznicului Înălțării Domnului și legătura acestei sărbători creștine cu patriotismul românesc.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, la monumentul eroilor din vecinătatea Catedralei Episcopale, în prezența autorităților locale și a tuturor credincioșilor care au dorit să participe la eveniment, s-au desfășurat o serie de manifestări militare în cinstea eroilor neamului românesc.

După oficierea slujbei parastasului pentru odihna sufletelor eroilor patriei noastre, în cuvântul de la finalul rugăciunii, Preasfințitul Gurie a explicat celor prezenți condiția eroului din perspectiva persoanei care oferă dragoste, o dragoste care merge până la sacrificiu, o jertfă individuală, dar care se răsfrânge asupra unei întregi națiuni.

Comentarii Facebook


Știri recente