Praznicul Floriilor în Episcopia Oradiei

Străvechea Catedrală episcopală ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din Oradea a primit, duminică 8 aprilie 2012, vizita Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei, care a săvârșit, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Sfânta Liturghie. În cuvântul de învățătură, chiriarhul Oradiei a arătat însemnătatea acestui moment deosebit din istoria mântuirii, subliniind că Intrarea Domnului în Ierusalim deschide drumul pătimirilor și al morții Mântuitorului Iisus Hristos, spre Învierea Sa, cea de a treia zi.

‘Prin intrarea Sa în Ierusalimul cel pământesc, Domnul Hristos dorește să ne arate nouă tuturor cum putem, cum trebuie și cum se cuvine să intrăm în Ierusalimul cel Ceresc. Mântuitorul vine în Ierusalimul pământesc ca să moară, pentru ca noi să ieșim din robia păcatului, din Egiptul patimilor, și să intrăm, prin smerenia Lui, pe care suntem chemați să ne-o însușim, în Ierusalimul cel Ceresc al Împărăției cerurilor, pe care El o inaugurează’, a arătat ierarhul, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ed. de Transilvania.

Pr. paroh Roman Pintea a adresat un cuvânt de mulțumire și apreciere ierarhului, iar după Sfânta Liturghie, PS Sofronie a sfințit ramurile de salcie care au fost împărțite credincioșilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…