Praznicul „Bunei Vestiri” la Mănăstirea Clocociov din Slatina

Câteva sute de credincioși au fost prezenți astăzi, 25 martie, de praznicul Bunei Vestiri, la Mănăstirea Clocociov din municipiul Slatina. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de arhierei format din: Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, precum și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei: „Este un moment de bucurie pentru toată suflarea oltenească, deoarece acum ne dăm seama de importanța acestei sfinte episcopii și de felul cum ea se dezvoltă și crește în tot ceea ce este bine și frumos în Biserica noastră”.

Sărbătoarea Bunei Vestiri este una specială deoarece, în urmă cu doi ani, la 25 martie, se înființa Episcopia Slatinei și Romanaților: „Doi ani nu știu dacă nu sunt prea puțini ca să putem trage niște concluzii. Începutul nu a fost ușor, ca orice început, dar foarte curând Dumnezeu ne-a mângâiat”, a informat pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților.

Mânăstirea Clocociov, obște de maici, este situată în sudul orașului Slatina. Este atestată documentar din secolul XVI, din timpul domniei lui Neagoe Basarab, fiind reclădită aproape în întregime în timpul domnitorului Mihai Viteazul.

Comentarii Facebook


Știri recente