Praga – ultimul popas in PILGRIMAGE 2000

In perioada 1-8 iulie 2001, orasul Praga va gazdui cel de-al cincilea, si ultimul, pelerinaj din programul international Pilgrimage 2000. Capitala Republicii Cehia reprezinta, pe harta imaginara in forma de cruce a pelerinajului, locul de intalnire a celor doua axe. Celelalte orase au fost Trondheim (Norvegia) – in nord, Tessalonic (Grecia) – in sud, Edinburg (Scotia) – in vest si Iasi (Romania) – in est.

Dedicat misionarilor Boemiei si Moraviei, Sfintii Chiril si Metodie, si de asemenea lui Jan Hus, precursorul Reformei, si intitulat Pelerinaj pentru innoire, justitie si reconciliere, acesta va debuta printr-o serie de manifestari cu caracter ecumenic desfasurate in mai multe orase din jurul Pragai. Grupurile de pelerini vor organiza in aceste orase meditatii, intalniri interconfesionale, intalniri ale tinerilor, seminare despre pelerinaj, probleme sociale etc. La 5 iulie, la Velehrad va avea loc o slujba religioasa in cinstea Sfintilor Chiril si Metodie.

La Praga, unde participantii vor ajunge pe 6 iulie, programul va cuprinde un seminar pe tema pelerinajului ca mostenire comuna, o tabara duhovniceasca scotiana, un pelerinaj al tinerilor ortodocsi din centrul si estul Europei, un seminar pe teme sociale contemporane: refugiati, violenta impotriva femeii, traficul de copii, grija sociala, rasism, globalizare si efectele procesului de armonizare in Uniunea Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala, studii biblice interactive, expozitii si prezentari de diapozitive cu locuri de pelerinaj, sfinti si ingeri, vizite in diferite comunitati, concerte si coruri.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente