Portret de voluntar – Workshop organizat la Bacău

La Colegiul Tehnic ‘Anghel Saligny’ din Bacău a avut loc joi, 28 iunie, workshopul ‘Portret de voluntar’. Workshopul face parte din activitățile susținute în cadrul proiectului FORTE – Formare Trainică pentru Parteneriat Social, finanțat prin fonduri europene – POSDRU, susținut de personalul Centrului de Excelență în Dezvoltarea Resurselor Umane – CEDRU-Bacău, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Lucrările s-au desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, și au fost coordonate de pr. Ionuț Căsaneanu, în prezența a 33 de elevi și profesori din cadrul Colegiului Tehnic ‘Anghel Saligny’.

‘Tema întâlnirii a fost sugestiv aleasă, mai ales că, odată cu începerea vacanței de vară, elevii vor avea mai mult timp liber la dispoziție și posibilitatea de a se implica în activități organizate de voluntariat în folosul comunității. Subiectele abordate în cadrul workshopului au fost: definiția voluntariatului, cine poate deveni voluntar, tipuri de activități de voluntariat, responsabilitățile și drepturile voluntarului și exemple de centre de voluntariat sau ONG-uri din municipiul Bacău’, a spus pr. Liviu Burlacu, consilier adicție în cadrul Centrului ‘Izvorul Tămăduirii’ din Bacău.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…