‘Poporul roman a mostenit si a cultivat respectul deosebit fata de familie.’, se afirma intr-un Comunicat al Patriarhiei Romane.

Sute de mii de credinciosi au luat cunostinta cu indignare de opiniile exprimate public de domnul Traian Basescu – Primarul general al Capitalei.

In timp ce se aflau pe Dealul Patriarhiei pentru a se inchina la cinstitele moaste ale Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi – Ocrotitorul Bucurestilor, sute de mii de credinciosi au luat cunostinta cu indignare de opiniile exprimate public de domnul Traian Basescu – Primarul general al Capitalei, in legatura cu legalizarea prostitutiei si sustinerea casatoriilor intre cuplurile de homosexuali.

Consideram ca aceste opinii nu au nici o legatura cu traditia crestina, cu morala poporului nostru si cu demnitatea fiintei umane si a familiei.

Din cele mai vechi timpuri, poporul roman a mostenit si a cultivat respectul deosebit fata de familie, avand convingerea ca este instituita si binecuvantata de Dumnezeu. In acest fel, romanii au stiut sa deosebeasca clar pacatul de virtute, firescul de nefiresc, normalul de anormal si cu intelepciune au lucrat pentru inlaturarea raului si promovarea binelui.

Dupa cum se cunoaste din invatatura sa, Biserica condamna neincetat pacatul, dar nu il uraste pe pacatos, ci ii ofera un permanent sprijin daca manifesta dorinta de indreptare. Asa ne invata Dumnezeu, prin proorocul Iezechiel: ‘Precum este adevarat ca Eu sunt viu, tot asa este de adevarat ca Eu nu voiesc moartea pacatosului, ci ca pacatosul sa se intoarca de la calea sa si sa fie viu.’ (Iezechiel 33, 11).

Apararea demnitatii omului, stabilitatea si unitatea familiei, sanatatea morala a poporului si renasterea spirituala a societatii romanesti constituie o responsabilitate pentru fiecare dintre noi intrucat numai respectarea acestor valori poate sa calauzeasca lumea spre mai bine si prosperitate!

BIROUL DE PRESA SI COMUNICATII AL

PATRIARHIEI ROMANE

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…