Pompierii militari și-au sărbătorit ocrotitorul

Ieri, 15 septembrie 2009, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, pompierii militari și-au sărbătorit ocrotitorul. Cu această ocazie, la monumentul eroilor pompieri din curtea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Plevna”, după slujba de pomenire, a avut loc o ceremonie de depunere de coroane, ne informează TRINITAS TV.

Pe locul actualei biserici au fost îngropați eroii pompieri căzuți în luptele cu turcii de la 13 septembrie 1848 de pe Dealul Spirii și de la bariera de pe Podul de Pământ (Calea Plevnei). Într-o groapă comună au fost înmormântați cu toate onorurile doi ofițeri împreună cu 47 de soldați pompieri. Monumentul funerar a fost dezvelit pe 13 septembrie 1998, la aniversarea a 150 de ani de la jertfa acestora.

Tot ieri, Biserica Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” din București și-a sărbătorit hramul. Aceasta este prima oară când este prăznuit Sfântul Mitropolit al Banatului în noua biserică a Inspectoratului, după târnosirea acesteia la 23 aprilie 2009. Piatra de temelie a sfântului lăcaș a fost pusă în ziua de 23 aprilie 2002, cu prilejul sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Anul trecut, la această biserică a fost adusă și o particică din moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș.

Comentarii Facebook


Știri recente