Pompierii Băcăuani și-au serbat hramul

Zi de hram a fost și pentru Biserica „Sfântul Arhidiacon Ștefan”, care aparține Unității de Pompieri Moinești. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de către Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Preasfinția Sa a sfințit, tot astăzi, 27 decembrie, și Așezământul social-filantropic „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, ridicat lângă lăcașul de cult al unității de pompieri.

„La Bacău avem o foarte bună relație cu toți pompierii din Inspectoratul județean pentru situații de urgență. Cel care este conducătorul, Gen. Simionescu este și un om credincios, un fiu al Bisericii, care se străduiește în unitatea militară de pompieri de la Bacău să construiască o altă capelă pentru pompieri, în colaborarea cu eparhia noastră”, a spus Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul.

Ca o dovadă a colaborării cu Biserica, dar și a implicării deosebite a pompierilor băcăuani în rezolvarea situațiilor de urgență, mai ales la inundații și incendii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a conferit ordinul „Sanctus Stephanus Magnus”, generalului de brigadă Mihai Simionescu, Inspector șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Bacău. De asemenea, Gabriel Hodorog, comandantul Unității de Pompieri Moinești, a primit diploma „Sfântul Apostol Andrei”.

Cele două distincții au fost înmânate de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente