Pomenirea Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș

Ziua de 7 decembrie are o importanță deosebită pentru credincioșii argeșeni și, în general, pentru toți ortodocșii români, Biserica noastră pomenind-o pe Sfânta Muceniță Filofteia. Model de dărnicie și dragoste pentru semeni, Sfânta a primit moarte martirică la vârsta de 12 ani pentru că le-a oferit de mâncare săracilor.

Cinstitele sale moaște se află la Curtea de Argeș din secolul al XIV-lea. Sfânta Liturghie din ziua de pomenire a Muceniței a fost oficiată, în fața Catedralei arhiepiscopale a Argeșului și Muscelului, de un sobor de ierarhi, informează TRINITAS TV.

Numai în această zi, la moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, dar și la cele ale Sfântului Grigorie Decapolitul, aduse de la mănăstirea Bistrița, au venit să se închine peste 5000 de pelerini.

Moaștele muceniței sunt scoase spre închinare și cu prilejul hramurilor Catedralei: „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Neagoe Vodă Basarab”. Cinstitele odoare ale Muceniței Filofteia vor fi așezate, în viitor, în noua Catedrală arhiepiscopală, închinată Sfintei, aflată în prezent în plin proces de edificare.

Comentarii Facebook


Știri recente