Pomenirea Sfântului Mucenic Sava de la Buzău în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Buzăul și-a serbat astăzi, 12 aprilie, ocrotitorul: Sfântul Mucenic Sava. Foarte mulți credincioși din municipiu au participat la Sfânta Liturghie oficiată în această zi de chiriarhul Eparhiei Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Epifanie, la Catedrala „Sfântul Mucenic Sava”.

Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie oferă câteva lucruri privitoare la Catedrala „Sfântul Mucenic Sava” și a spus: „Aici este o lucrare deosebită pastorală și misionară. Se lucrează la zidirea sufletească a binecredincioșilor creștini și în același timp continuă lucrările la zidirea acestei Biserici. Și potrivit îndrumărilor noastre aceste lucrări se vor executa eșalonat cu ajutorul sponsorizărilor, dar mai ales cu ajutorul binecredincioșilor creștini. Urez preacucernicilor părinți spor în activitatea misionară și pastorală și în continuarea lucrărilor la zidirea acestei Biserici. Hristos a înviat!”, informează TRINITAS TV.

Sfântul Mucenic Sava s-a născut în jurul anului 334, într-un sat aproape de râul Mousaios, Buzăul de astăzi. La praznicul Învierii Domnului din anul 372, în noaptea a treia după sărbătoare, așa cum arată actul său martiric, Sfântul Sava a fost prins de o ceată de goți păgâni și a fost supus la cazne pentru a renunța la dreapta credință. Refuzând a se lepăda de Hristos, după 2 zile de aprige chinuri, primește moarte martirică, prin înecare în râul Buzău, sfântul având 38 de ani.

Sfântul Mucenic Sava este patronul spiritual al Buzăului din anul 1996, ca urmare a demersurilor Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Epifanie.

Comentarii Facebook


Știri recente