Pomenirea Sfântului Ierarh Teodosie, la Brazi

Mănăstirea vrânceană Brazi și-a sărbătorit sâmbătă, 22 septembrie 2012, unul dintre ocrotitorii duhovnicești: pe Sfântul Ierarh Muceni Teodosie, ale cărui moaște se găsesc în acest așezământ monahal. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, potrivit TRINITAS TV.

ÎPS Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a vorbit credincioșilor prezenți despre marele sfânt pe care l-a dat pământul nostru strămoșesc, Sfântul Ierarh Teodosie, arătând că este un model de urmat pentru noi toți: „Sf. Ierarh Teodosie de la Brazi, cel care și-a dat viața pentru Hristos, reprezintă pentru noi model de evlavie, credință puternică, de smerenie, dar și de dârzenie și de fermitate atunci când trebuie să apărăm credința în Hristos Mântuitorul nostru’.

La praznic au fost prezenți, alături de numeroși preoți din diferite localități, peste 3000 de credincioși.

După oficierea Sfintei Liturghii a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii lăcașului monahal ocrotit de Sfântul Ierarh Teodosie, răspunsurile la strană fiind date de o corala preoțească a Vrancei.

Comentarii Facebook


Știri recente