Pomenirea Sfântului Atanasie Patelarie

Pe 2 mai Biserica Ortodoxă Română îl pomenește pe Sfântul Atanasie al III-lea Patelarie, Patriarh al Constantinopolului și arhipăstor, vreme de 12 ani, în secolul al XVII-lea, al creștinilor ortodocși de la Dunărea de Jos.

Anul acesta, al treilea în care este sărbătorit Sfântul Ierarh în Patriarhia Română, atât la Catedrala arhiepiscopală din Galați, cât și la cele două parohii din municipiu aflate sub ocrotirea sa vor fi organizate ample manifestări religios-culturale.

În toate bisericile din Galați, marți, în cursul serii, vor fi oficiate Vecernia, Litia și Acatistul Sfântului Atanasie Patelarie. Totodată, racla cu un fragment din moaștele Sfântului, aflată în patrimoniul eparhiei, va fi dusă spre închinarea credincioșilor la cele două biserici gălățene care îl au ocrotitor.

Potrivit TRINITAS TV, în ziua de prăznuire a Sfântului Atanasie al III-lea, miercuri, la Catedrala arhiepiscopală din Galați Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, timp în care credincioșii se vor putea închina la Sfintele moaște așezate într-un baldachin amenajat pe esplanada lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente