Pomenirea pruncilor uciși din porunca lui Irod

Biserica noastră i-a pomenit astăzi pe cei 14.000 de prunci uciși din porunca lui Irod. Vrând să-l ucidă pe Mântuitorul, numit în Scripturi „Împăratul ce va să Fie” și neștiind exact locul nașterii Sale, regele Irod a ordonat să fie omorâți toți copiii cu vârste până la 2 ani, din Betleem și din împrejurimi.

„Praznicul Nașterii Domnului s-a împlinit prin anumite persoane. Printre cei care s-au înscris în această atmosferă a Sărbătorii au fost și pruncii aceștia care prin tăcerea lor, prin neputința lor de a se apăra au dat și ei mărturie despre nașterea Domnului nostru Iisus Hristos și peste timp ei sunt pomeniți. Totodată, se amintește și despre răutatea lui Irod care a fost cu adevărat un rege crud, un rege care și-a omorât chiar soția și soacra, eliminând pe toți cei care ar fi putut să-i pună în pericol tronul domniei”, a precizat pentru TRINITAS TV părintele Dan Toader, preot slujitor la parohia Costeasca din București.

Pomenirea celor 14.000 de prunci uciși de Irod are și semnificația unui îndemn pentru prețuirea copiilor ca pe un dar binecuvântat al lui Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente