Pomenirea Preasfințitului Părinte Ioachim, Episcopul Hușilor

La Catedrala „Înălțarea Domnului” din Bacău a fost oficiată astăzi, 17 aprilie, Slujba Parastasului la un an de la trecerea la cele veșnice a vrednicului de pomenire Părinte Ioachim, Episcop al Hușilor. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor și Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul care a spus: „După Sfânta Liturghie s-a făcut slujba de Parastas. După aceea ne-am dus la cripta care adăpostește mormântul Episcopului Ioachim Mareș, unde am făcut de asemenea o scurtă pomenire”.

Părintele Episcop Ioachim al Hușilor a trecut la cele veșnice pe 24 aprilie anul trecut. Născut la data de 12 martie 1927 în comuna Măgirești, județul Bacău, a urmat cursurile Seminarul Teologic ,,Sfântul Gheorghe” din Roman, Facultatea de Teologie din Suceava și Institutul Teologic Universitar din Cluj. În anul 1996, a fost ales Episcop al Hușilor.

Comentarii Facebook


Știri recente