Pomenirea Patriarhului Miron Cristea la Catedrala Patriarhală

Pe 6 martie, duminică, se împlinesc 72 de ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire patriarh Miron Cristea. La Catedrala patriarhală, mâine, 5 martie, se va oficia slujbă de pomenire pentru cel dintâi patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, informează TRINITAS TV.

„În tradiția Catedralei, la împlinirea sorocului la trecerea la cele veșnice a Patriarhilor României se oficiază slujbă de pomenire. Săvârșim cu o zi mai înainte o slujbă de pomenire pentru Patriarhul Miron Cristea, care a fost mare ctitor la Patriarhia Română; pe lângă faptul că a organizat Biserica Ortodoxă Română, care a devenit în timpul păstoririi sale Patriarhiei, a organizat Reședința patriarhală, Institutul Biblic pe care l-a fondat, Revista Biserica Ortodoxă Română„, a spus Părintele Timotei Aioanei, Exarh cultural al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor și Marele Eclesiarh al Catedralei Patriarhale din București.

Patriarhul Miron Cristea a fost o personalitate remarcabilă, cu o importantă contribuție culturală și chiar la nivelul conducerii statului.

„După cum se știe, el a fost un strălucit cărturar, primul dintre români care i-a închinat o teză de doctorat lui Mihai Eminescu, la Budapesta, în cadrul facultății de Litere și filosofie. Așa încât la împlinirea sorocului la trecerea la cele veșnice a celor care au condus Biserica Ortodoxă Română le pomenim lucrarea’, a mai spus Părintele Timotei Aioanei.

Patriarhul Miron Cristea este înmormântat în Catedrala patriarhală din București.

Comentarii Facebook


Știri recente