Pomenirea părintelui Iulian Stoicescu la Parohia Flămânda

Vrednicul preot și duhovnic Iulian Stoicescu a fost pomenit duminică, 10 aprilie, la Biserica „Sfântul Haralambie” – Flămânda la împlinirea a 100 de ani de la nașterea sa, informează „Ziarul Lumina”. Cu această ocazie, Corul de copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române a cântat la Sfânta Liturghie, iar personalitatea părintelui a fost evocată de slujitorii acestei biserici și de ucenicii săi.

Pomenirea părintelui Iulian Stoicescu, fost slujitor la altarul Bisericii Flămânda, a reprezentat un moment important din viața acestei parohii, marcat prin slujba Parastasului pentru veșnica odihnă a sufletului părintelui, dar și prin reunirea ucenicilor săi, care i-au păstrat vie memoria și după trecerea la cele veșnice, în anul 1996.

Părintele paroh David Pestroiu a amintit tuturor fapte din viața părintelui Iulian Stoicescu, a arătat că deși a avut o viață grea, o viață marcată de multe suferințe, a găsit resorturile duhovnicești de a depăși aceste neajunsuri și a împlini o lucrare misionară de excepție în Parohia Flămânda.

‘Părintele Iulian a fost numit de ucenicii săi un ‘preot de foc’, pentru că este vorba de focul Duhului Sfânt, este vorba de afilierea tainică a părintelui la acea spiritualitate filocalică ce a rodit în țara noastră sub forma Rugului Aprins, ca manifestare tainică a coborârii Maicii Domnului și a întrupării Mântuitorului Iisus Hristos din Fecioara Preacurată, față de care părintele Iulian avea o evlavie cu totul deosebită’, a spus părintele David Pestroiu, parohul Bisericii ‘Sfântul Haralambie’ – Flămânda.

Pomenirea părintelui a coincis și cu vizita Corului de copii și tineret ‘Symbol’ al Patriarhiei Române. Acesta a contribuit la atmosfera festivă prin frumoasele răspunsuri liturgice pe care le-a cântat. Părintele David Pestroiu a felicitat pe tinerii muzicieni și a spus că în Parohia Flămânda tinerii reprezintă o prioritate, pentru că deja aici există un centru educațional-social, în cadrul căruia funcționează un after-school ortodox și în curând se va deschide și o grădiniță creștină.

Comentarii Facebook


Știri recente