Pomenirea Părintelui Arsenie Boca

La biserica din localitatea Drăgănescu din județul Giurgiu, a fost comemorată astăzi, 28 noiembrie 2011, împlinirea a 22 de ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arsenie Boca, informează TRINITAS TV.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în sfântul lăcaș de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, după care a fost săvârșită și o slujbă de pomenire. Cu acest prilej, a fost evocată personalitatea marelui duhovnic: „Părintele Arsenie Boca a fost un om minunat, a fost darul lui Dumnezeu pentru noi. Ne bucurăm că suntem în număr atât de mare astăzi la biserică și mă bucur că frații mei preoții au venit astăzi să ne rugăm împreună și să săvârșim Sfânta Liturghie. Este tot ceea ce putem noi face pentru Părintele Arsenie”, a spus Preasfințitul Părinte Ambrozie.

Ridicat în anul 1870, sfântul locaș din localitatea giurgiuveană Drăgănescu își leagă existența de ultima perioadă din viața Părintelui Arsenie Boca, cel care, între anii 1968-1983, a realizat pictura bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…